Intressen

Mina intressen är bl.a. djur, sociala frågor, språk och kommunikation, IT/sociala medier. För närmare information om dom olika beskriver jag det lite mer i detalj nedan.

Djurintresset är stort och har alltid varit.

Jag har en stor förkärlek för schimpanser eftersom jag under åren i Liberia fick förmånen att växa upp med en underbar liten schimpansfröken som älskade nyponsoppa och kaviarsmörgås. Har sedan jag var liten också levt med bl.a. katter, hundar och annat jag försökte rädda. Idag lever vi med två papegojor, Kurt och Mannfred, som ställer det mesta på ände här hemma.

Sociala frågor är ett brett område men utsatta (hemlösa/socialt utslagna, barn och mänskliga rättigheter är sådant jag är engagerad i och där jag känner att jag gör nytta.

Språk gillar jag men använder dom olika alldeles för sällan. Mitt egentliga modersmål är norska som jag pratar flytande. Engelska är det språk jag i princip föddes med och länge såg som mitt så kallade modersmål. Tyska är alldeles för länge sedan jag använde till vardags, lite synd för det är ett intressant språk. Svenska är det jag använt mest under dom senaste 35 åren. Språk är också intressant beroende på i vilka sammanhang man befinner sig och hur man använder sitt kroppsspråk till att förtydliga det som sägs. Märker att jag själv använder kroppspråket mer när jag pratar engelska så för mig är det fortfarande det mest levande av mina språk.

Kommunikation för mig är egentligen interaktionen mellan människor, både det visuella och det outtalade. Olika kulturer har olika former av kommunikation och det fascinerar mig mycket. Vi säger också väldigt mycket utan att använda ord och tystnad i sig är talande på många olika sätt och beror på i vilka sammanhang det sker.

IT innehåller både sociala medier, CMS och webapplikationer och anpassningar. Sociala medier är fascinerande, dom är lite av dagens åsiktsmaskin och man har stort ansvar över vad man själv sprider, är med och skapar och försöker påverka.

Personligen trivs jag bäst med Google+ även om det i huvudsak är format av människor som inte känner varandra men som man lär känna i interaktionen på nätet, allt beror också på vad man vill ha det till. För företag tycker jag att en profil gör sig bra på Google+, har du ingen så skapa gärna en.

Twitter fungerar utmärkt till att snabbt få ut den information man vill få ut. Med bara 140 tecken till sitt förfogande blir orden mer kreativt skrivna.

Webbapplikationer, konfigurationer och installationer är roligt att hålla på med. Sedan 2010 är det WordPress jag använder för web- och blogginstallationer, från att tidigare (sedan 2001) ha varit en movabletypeanvändare.

Jag har även provat andra cmssystem men inte riktigt trivts lika bra som dom jag slutligen valt att använda mig av. Innan cmssystemen kom knackade jag egen htmlkod för att skapa hemsidor och det är en del år sedan, åtminstone 12 år.

Comments are closed.