CV

Vill du se min profilsida på Linkedin kan du klicka här

Sammanfattning

Min yrkesverksamma bakgrund är bred och har innefattat en hel del varierande arbetsuppgifter med allt ifrån lärare på SFI till det jag arbetar med idag, som ekonomikonsult till olika bolag med delar som ekonomiansvar, digitalisering mm.

Idag arbetar jag i Visma Advisor, Visma eEkonomi, Visma Lön Smart, Visma Period och År, Visma Administration 2000, Visma Lön 600, Visma Skatt, Visma Bokslut, Visma Anläggning samt Microsoft365 (Office) med bl.a Outlook, Word och Excel.

Har tidigare arbetat med som ekonomi- och personalansvarig, order- och ekonomiadministratör och varit egen företagare. inom distributionsbranschen. Jag har arbetat i FortNox, Pyramid, Crona Lön, Visma (SPCS) 1000/2000, Hogia Skatt, Windows Lön (Hogia) och Microsoft Office tom 2020 med flera.

Åren 1993-2003 som egen företagare gav väldigt varierad erfarenhet som jag gärna använder mig av idag. Arbetet omfattade ansvarsområdena ekonomi (från bokföring till skattedeklaration) och personal samt produktionsplanering och IT.

Problemlösning ser jag som en utmaning och inte som ett hinder eftersom jag älskar att få saker att fungera. Självständighet och ansvarstagande i arbetet är för mig en förutsättning för att trivas med min arbetsinsats. Jag trivs att jobba i team och ensam. Är en ”quick learner”, älskar utmaningar och har som motto att det jag inte kan det lär jag mig.

Erfarenhet

Ekonomiansvarig

Wesenlunds Ekonomi 

2019– nu Stockholm, Sverige

Ekonomikonsult med varierande uppdrag från månadsredovisning till ekonomiansvarig med totalansvar. Arbetar med rådgivning, bolagsregistrering, uppläggning av rutiner för digitalisering, bollplank, personalansvar, extra resurs på kort och lång sikt. Sköter om det mesta från ax till limpa beroende på vilka tjänster som behövs.

Jag arbetar oftast i Visma med både Visma Administration, Visma Lön, Visma Skatt, Visma Bokslut, Visma Anläggning och även i Vismas molnlösning, Visma Advisor med Visma eEkonomi, Visma Lön Smart, Visma Period och År. Kan även arbeta i Fortnox, Hogia, Pyramid eller annat beroende på behov.

 

Ekonomiansvarig

Faktabruket Sverige AB och Pannrummet/Melker Becker AB 

2019– nu Stockholm, Sverige

Ekonomiansvarig som arbetar med projekt, periodiseringar, löpande bokföring, reskontra, avstämningar, moms- och arbetsgivardeklarationer, löner, bokslut och årsredovisning och övriga personaladministrativa uppgifter,

Arbetar både med molnet med Visma Advisor, Visma Administration 2000,  Visma Lön 600, Visma Bokslut, Visma Skatt och Visma Anläggningsregister.

 

Ekonomiansvarig

Mediabruket AB

 2016– 2021 Stockholm, Sverige

Ekonomiansvarig som arbetar med projekt, periodiseringar, bokslut, löpande bokföring, reskontra, avstämningar, moms- och arbetsgivardeklarationer, löner, bokslut och årsredovisning och övriga personaladministrativa uppgifter. Började som anställd 2016 och har fortsatt som konsult.

Arbetar i och ansvarade för systemuppläggning Visma Administration 2000,  Visma Lön 600, Visma Bokslut, Visma Skatt och Visma Anläggningsregister.

Ekonomiansvarig

Stretch M/T Svenska AB

2013 – 2016  (Veddesta) Järfälla, Sverige

Ekonomiansvarig som arbetar med periodiseringar, bokslut, valutor, intrastat, bokföring, reskontra, avstämningar, moms- och arbetsgivardeklarationer, löner och övrigt förekommande på ett mindre företag,

Arbetar i och ansvarar i huvudsak för Pyramid för dom ekonomiska bitarna och lönerna görs i Visma 600.

Teknisk ansvarig

Thegambia.nu

2012 –2017

Allt som är grunden till webtidningen TheGambia.nu med anpassningar osv. WordPress är verktyget

Ekonomiansvarig

TLS Energimätning AB

20132013 Stockholm, Sverige

Ekonomiansvarig med löpande bokföring, projektredovisning, månadsrapporter, skatter, löner, bokslut mm. Vi arbetar i Mac-miljö och arbetar i Microsoft Office och använder det molnbaserade affärssystemet FortNox.

Ekonomiansvarig

Primentor Teknik AB

20102012  Järfälla, Sweden

Ekonomi- och personalansvarig där allt från det lilla verifikatet, avstämningar, order, kund- och leverantörsreskontra, månadsrapporter, skattedeklarationer, bokslut. löner, kontrolluppgifter mm är mitt ansvarsområde.

Vi arbetar i Pyramid där jag också är systemansvarig och implementerar anpassningar företaget behöver.

För löner använder vi Crona Lön 60.

Ekonomiadministratör

Paracell Solutions AB

2008  2009 Kista, Sverige

Bokföring, projektredovisning, kund- och leverantörsreskontra. Stor del av arbetet kräver kommunikation på engelska mest via mail men även en del via telefon.

Arbetet sker i Hogia Ekonomi och Hogias modul Tid.

Ekonomiadministratör, order och logistik

Scancraft Display AB

20052007 Solna, Sverige

Orderhantering, leveransbevakning, tullklarering och kundreskontra. Mycket internationella kund- och leverantörskontakter både via mail och telefon. Installation, konfiguration och underhåll av både mailinglista och websida.

Vi arbetar i Pyramid och där har jag även gjort alla order- och logistikanpassningar som vi använder oss av.

Ekonomichef med personal och planeringsansvar

JOWES Lager- & Kontorstjänster

19932003 Kungsängen, Sverige

Arbete Som egen företagare med ekonomi. och personalansvar samt dataimplementation, anpassningar osv måste man kunna ro det mesta i land. En lärorik tid och mångsidig tid.

Arbetade med SPCS (nu Visma) 1000 och 2000, Windows Lön (Hogia) och olika skatteprogram.

Kompetenser och specialitéer

 1. Bokslut
 2. Bokföring
 3. Skatter
 4. IT
 5. Redovisning
 6. Ekonomiska rapporter
 7. Språk
 8. Sociala media
 9. Pyramid
 10. Financial Management
 11. Forecasting
 12. Budgeting
 13. Prognoser
 14. Financial Analysis
 15. Account Management
 16. Social Media
 17. Managerial Finance
 18. Microsoft Excel
 19. Operations Management
 20. Finance
 21. Logistics
 22. Administration
 23. English
 24. New Business Development
 25. Project Planning
 26. Human Resources
 27. Strategy
 28. Project Management
 29. Management
 30. Management Consulting
 31. Pyramid
 32. Business Strategy
 33. Change Management

Språk

 • Engelska

  (Modersmåls- eller tvåspråkig nivå)

 • Svenska

  (Modersmåls- eller tvåspråkig nivå)

 • Norska

  (Modersmåls- eller tvåspråkig nivå)

 • Tyska

  (Begränsade yrkeskunskaper)

Utbildningar

Stockholms universitet

Ekonomi

19911992

Sunny Dale Institut, Schweiz

Deutsch Diploma der Mittelstufe and First Certificate in English

19811982

Ghana International School

Grundskola

19721976

Bara som kuriosa, här gick jag i grundskolan

Mer information

Webbplatser:
Intressen:

HR, datateknik, språk, beteendevetenskap, kommunikation, resor, Afrika (där jag är uppvuxen), lösa sådant jag inte kan är häftigt.

Comments are closed.